Zašto je dobro imati dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje? - Dosi.HR
Loading…
phone

+385 (1) 2381 005

Nazovi nas.

phone

+385 (91) 133 33 99

Javi nam se Whatsappom

phone

Grada Vukovara 237D

10 000 Zagreb, Hrvatska

Registriraj se

Već si korisnik?

Zašto je dobro imati dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje?

Kada je zdravlje u pitanju, ne bismo trebali pristati na ikakve kompromise. Nažalost, taj stav zauzmemo uglavnom kada je već kasno. A u tim trenucima, osim što se borimo s određenom bolesti, moramo podmirivati često velike troškove liječenja. Naime, naše obvezno zdravstveno osiguranje pokriva tek dio zdravstvene zaštite, dok tek dopunsko u kombinaciji s dodatnim zdravstvenim osiguranjem nudi potpunu zdravstvenu zaštitu.

Koja je razlika između obveznog, dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja?

Obvezno zdravstveno osiguranje je socijalno i solidarno te osiguranoj osobi osigurava plaćanje određenih zdravstvenih usluga u cijelosti, ali veliki dio troškova osiguranik mora pokriti iz vlastitog novčanika.

Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje ugovaraju se prema individualnim potrebama, godinama osiguranika, povijesti njegove bolesti i drugim zdravstvenim potrebama.

Dopunsko zdravstveno osiguranje, kao što i samo njegovo ime govori, nadopuna je obveznog zdravstvenog osiguranja i mogu ga ugovoriti samo osobe koje imaju utvrđen status osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju kod zavoda (HZZO). Ono pokriva sva sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja u punom iznosu bez ograničenja, a ako se tako ugovori pokriva i doplatu za lijekove s Dopunske (B) liste lijekova HZZO-a. Najjednostavnije rečeno, dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva dio troška zdravstvene zaštite koji ne pokriva vaše obvezno zdravstveno osiguranje. Ukratko to znači da nećete plaćati participaciju za liječničke preglede, boravak u bolnici i izdavanje lijeka po receptu.

Sam naziv dodatno zdravstveno osiguranje objašnjava glavnu njegovu svrhu - ono osiguraniku nudi dodatne usluge poput sistematskih pregleda, laboratorijskih pretraga, specijalističkih pregleda, dijagnostičke obrade, pa čak i male operativne zahvate i ambulantnu fizikalnu terapiju. Dodatno zdravstveno osiguranje prvenstveno djeluje kao preventiva i kurativa vašeg zdravlja i može se ugovoriti samo kod osiguravajućih društava.

Zašto je potrebno ugovoriti dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje?

Kako biste bili potpuno sigurni da poduzimate sve potrebne mjere opreza i brinete se o svom zdravlju na najbolji mogući način, potrebno je ugovoriti police osiguranja dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja. Tako dobivate najbolju moguću kombinaciju uz najmanje troškove koji su tom slučaju mogući.

Dodatno zdravstveno osiguranje brinut će se preventivno o vašem zdravlju. Jednom ili po potrebi dva puta godišnje, u sklopu tog osiguranja obavit ćete sistematski pregled koji će na vrijeme uočiti odstupanja ili nepravilnosti prije nego se pojave klinički simptomi bolesti. Upravo sistematski pregled je pravovremeni i najučinkovitiji način brige za zdravlje. U slučaju potrebnih dodatnih specijalističkih pregleda, laboratorijske ili dijagnostičke obrade, vaše dodatno zdravstveno osiguranje može pokriti sve navedene troškove, i to bez čekanja u redu. Potrebne zdravstvene usluge dobit ćete u istom trenutku kada je vama to potrebno. Tako izbjegavate duge liste čekanja i uputnice.

S druge pak strane vaša polica dopunskog osiguranja pobrinut će se za sve eventualne troškove koji se tijekom liječenja pojavljuju, poput participacije, boravka u bolnici ili lijekova s Dopunske B liste.

Obvezno zdravstveno osiguranje pokriva samo osnovne usluge zdravstvene zaštite. Dopunsko zdravstveno osiguranje ide korak dalje i olakšat će svakom osiguraniku proces liječenja. Dodatno zdravstveno osiguranje pak preventivno čuva vaše zdravlje te vam omogućuje korištenje potrebnih zdravstvenih usluga u privatnim ustanovama bez čekanja.

Dodatno i dopunsko zdravstveno osiguranje predstavljaju idealnu kombinaciju koja jamči najbolju zdravstvenu zaštitu.

Ugovorite svoje dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje već danas. I to klikom miša.