Velika usporedba ponuda dopunskog zdravstvenog osiguranja - Dosi.HR
Loading…
phone

+385 (1) 2381 005

Nazovi nas.

phone

+385 (91) 133 33 99

Javi nam se Whatsappom

phone

Grada Vukovara 237D

10 000 Zagreb, Hrvatska

Registriraj se

Već si korisnik?

Velika usporedba ponuda dopunskog zdravstvenog osiguranja

USPOREDBA JE NAPRAVLJENA NA DAN 05.04.2019. SUKLADNO VAŽEĆIM CJENICIMA I UVJETIMA NA TAJ DAN.

Još uvijek samo razmišljate o dopunskom zdravstvenom osiguranju? Kako biste bili spremni za sva neugodna iznenađenja koja vas eventualno mogu zateći, potrebno je ugovoriti policu dopunskog zdravstvenog osiguranja. Često se dogodi da potencijalni osiguranik nije siguran što pojedino osiguravajuće društvo nudi i po čemu se police razlikuju ili nije siguran koja ponuda je za njega optimalna.

Kako odabrati optimalnu ponudu dopunskog zdravstvenog osiguranja?

Prije samog odabira opcije dopunskog zdravstvenog osiguranja koja će potpuno odgovarati vašim potrebama, potrebno je odrediti kriterije koji su vam bitni za odabir opcije dopunskog zdravstvenog osiguranja. Najvažniji kriteriji za izradu ponude su: dobna skupina, način plaćanja osiguranja te opseg pokriće (uključena/isključena dopunska B lista lijekova). Ove karakteristike utječu na cijenu osiguranja. Isto tako imajte na umu da polica vašeg najboljeg prijatelja nužno ne mora odgovarati i vama. Prilikom odabira ponude dopunskog zdravstvenog osiguranja prvenstveno razmišljajte o trenutnom zdravstvenom stanju, vašim financijskim mogućnostima i potencijalnim zdravstvenim problemima koji se mogu dogoditi u budućnosti. Kako ne biste gubili sate i sate u bespućima interneta ili na telefonskoj liniji, donosimo veliku usporedbu ponuda dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Wiener osiguranje

Cijena: Ovisno o dobi osiguranika i vrsti pokrića iznosi od 45 do 230 kn / mjesečno
Pokriće participacija: pokriva trošak svih participacija iz obveznog zdravstvenog osiguranja
Pokriće dopunske B-liste lijekova:

Doplata za lijekove dopunske B liste kod Dopunsko B1000 ide po modelu refundacije, kod B1000 Autorizacija iskaznica služi kao sredstvo izravnog plaćanja lijekova.
Dobno ograničenje: nema ograničenja
Plaćanje participacije: Iskaznica služi kao sredstvo izravnog plaćanja, osim u manjem dijelu ustanova gdje osiguranik mora sam podmiriti račun, te zatražiti povrat novca od Wiener osiguranja
Trajanje i otkaz: Polica se ugovara do otkaza, a može se otkazatinajkasnije pisanim putem najkasnije mjesec dana prije isteka osigurateljne godine.

Croatia osiguranje

Cijena: Ovisno o dobi osiguranika i vrsti pokrića iznosi od 70 kn do 299 kn / mjesečno
Pokriće participacija: pokriva sve troškove zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja
Pokriće dopunske B-liste lijekova: Opcija koja uključuje B listu pokriva troškove lijekova s B liste s limitom od 2 pakiranja po nezaštićenom imenu lijeka u osigurateljnoj godini. Za osobe starije od 60 godina automatski je dopunska B lista u pokriću.
Dobno ograničenje: do 70 godina
Plaćanje participacije: Iskaznica služi kao sredstvo izravnog plaćanja
Trajanje i otkaz: Polica se ugovara do otkaza, a može se otkazati pisanim putem najkasnije tri mjeseca prije isteka osigurateljne godine.

Uniqa osiguranje

Cijena: iznosi 65 kn / mjesečno za osiguranike od 18 do 60 godina starosti
Pokriće participacija: pokriva sve troškove zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog
Pokriće dopunske B-liste lijekova: uključuje B listu lijekova do 1.200,00 kn/god. i Drugo liječničko mišljenje.
Dobno ograničenje: do 65 godina
Plaćanje participacije: Iskaznicom dopunskog zdravstvenog osiguranja možete plaćati participaciju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koja uključuje preglede kod obiteljskog liječnika, ginekologa i stomatologa te osnovnu (A) listu lijekova u ljekarni; sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti koja uključuje liječnike specijaliste, bolnice i druge zdravstvene ustanove, u svim ugovornim ustanovama UNIQE (pokrivene su gotovo sve ustanove u RH); tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti koja se odnosi na bolničko liječenje u svim ugovornim ustanovama UNIQE (pokrivene su gotovo sve ustanove u RH). U slučajevima refundacije troškova osiguraniku, za iznose računa do 100 kuna povrat troškova ostvarujete dostavom Vaših osobnih podataka s brojem bankovnog računa na koji želite isplatu na prijava.stete@uniqa.hr. Originale računa na iznos veći od 100 kn dostavite poštom na adresu UNIQA osiguranje d.d.,Planinska 13A, Zagreb. U slučaju većih troškova, možete zatražiti od UNIQE garantno pismo plaćanja ili od bolnice račun s odgodom plaćanja koji će UNIQA direktno platiti.
Trajanje i otkaz: Polica se ugovara do otkaza, a može se otkazati pisanim putem najkasnije tri mjeseca prije isteka osigurateljne godine.

Triglav

Cijena: O+ovisno o vrsti pokrića iznosi od 30 do 70 kn / mjesečno
Pokriće participacija: 2 opcije

Pokriće dopunske B-liste lijekova: troškovi lijekova s dopunske B liste (u neograničenom iznosu) mogu se ugovoriti uz opciju participacije bez limita.
Dobno ograničenje: osobe starije od 60 godina mogu ugovoriti samo pokriće participacija
Plaćanje participacije: iskaznica služi kao sredstvo plaćanja u većini ustanova. U manjem dijelu ustanova osiguranik mora sam podmiriti račun, nakon čega će dobiti povrat novca od Triglav osiguranja.
Trajanje i otkaz: polica se ugovara na 3 godine ili do otkaza, a može se otkazati pisanim putem najkasnije 3 mjeseca prije isteka osigurateljne godine.

Generali

Cijena: ovisno o dobi osiguranika iznosi od 63 do 90 kn mjesečno, osiguranici dobivaju povrat od 15 posto godišnje premije ako nije korištena polica.
Pokriće participacije: pokriva trošak svih participacija iz obveznog zdravstvenog osiguranja
Pokriće dopunske B liste lijekova: uključeno u neograničenom iznosu.
Dobno ograničenje: do 65 godina
Plaćanje participacije: Iskaznica dopunskog osiguranja služi kao sredstvo plaćanja isključivo kod liječnika opće prakse, ginekologa, stomatologa, u ljekarnama prilikom preuzimanja lijeka s A liste, te odabranim bolnicama bez ograničenja. Ostale troškove osiguranik mora sam podmiriti, a od Generali osiguranja zatražiti povrat novca. U slučaju visokih troškova osiguranik može zatražiti račun s odgodom plaćanja kojega će podmiriti osiguranje.
Trajanje i otkaz: Polica se ugovara do otkaza, a može seotkazati pisanim putem najkasnije 3 mjeseca prije isteka osigurateljne godine.

Allianz

Cijena: ovisno o dobi osiguranika i vrsti pokrića iznosi od 45 do 250 kn / mjesečno
Pokriće participacija: Pokriva sve troškove participacija u osnovnom zdravstvenom osiguranju
Pokriće dopunske B liste lijekova: opcija sa uključenom dopunskom B listom pokriva najviše 2 originalna pakiranja u osigurateljnoj godini za svaki lijek s B listeDobno ograničenje: do 70 godina
Plaćanje participacije: Troškovi izdavanja lijekova na recept ili korištenja zdravstvenih usluga plaćaju se digitalnom iskaznicom na pametnom telefonu ili karticom dopunskog zdravstvenog osigruanja.
Trajanje i otkaz: Polica se ugovara do otkaza, a može se otkazati najkasnije 3 mjeseca prije isteka osigurateljne godine.
Plaćanje participacije: Troškovi izdavanja lijekova na recept ili korištenja zdravstvenih usluga plaćaju se digitalnom iskaznicom na pametnom telefonu, a troškove podmiruje osiguranje.

HZZO

Cijena: 70 kn / mjesečno za sve dobne skupine osiguranika
Pokriće participacija: pokriva se trošak svih participacija iz obveznog zdravstvenog osiguranja
Pokriće dopunske B liste lijekova: nije pokrivena dopunska B lista lijekova
Dobno ograničenje: neograničeno
Plaćanje participacije: kartica dopusnkog zdravstvenog osiguranja služi kao sredtsvo plaćanja u svim zdravstvenim ustanovama u RH
Trajanje i otkaz: Polica se ugovara do otkaza, a može se otkazati najkasnije 3 mjeseca prije isteka osigurateljne godine.

Nakon što ste proučili uvjete ovih ponuda, vrijeme je da ugovorite svoju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, a od čega vas dijeli samo klik miša.