Usporedba EKZO i putnog osiguranja - Dosi.HR
Loading…
phone

+385 (1) 2381 005

Nazovi nas.

phone

+385 (91) 133 33 99

Javi nam se Whatsappom

phone

Grada Vukovara 237D

10 000 Zagreb, Hrvatska

Registriraj se

Već si korisnik?

Usporedba EKZO i putnog osiguranja

Upravo se spremate na putovanje ili planirate odmor u inozemstvu, no niste sigurni da li vam je potrebna kupovina putnog zdravstvenog osiguranja za putovanje unutar Europske unije.

Koja je razlika između putnog osiguranja i Europske kartice zdravstvenog osiguranja?

 

Prilikom putovanja na odmor dobro je znati da Europska kartica za zdravstveno osiguranje nije ujedno i putno osiguranje, niti je alternativa putnom zdravstvenom osiguranju.

Europska kartica zdravstvenog osiguranja pokriva samo neodgodive intervencije zdravstvene zašite i to isključivo u javnim ustanovama u zemljama članicama Europske unije.

Ona ne pokriva troškove privatne zdravstvene zašite ili troškove poput spašavanja prilikom nezgode na skijalištu, zračni prijevoz natrag u domovinu ili ukradeno ili izgubljeno vlasništvo.

Također, Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije jamstvo za besplatnu uslugu, budući da se zdravstveni sustavi država razlikuju.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, svi građani koji su korisnici obveznog zdravstvenog osiguranja ostvaruju pravo na Europsku karticu zdravstvenog osiguranja koju besplatno ugovaraju pri Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. S Europskom karticom osiguranici ostvaruju pravo samo na neodgodivu zdravstvenu zaštitu tijekom privremenog boravka u zemljama članicama Europske unije te Islanda, Lihtenštajna i Norveške.

Putno zdravstveno osiguranje ima širi spektar pokrića u odnosnu na Europsku karticu zdravstvenog osiguranja.

Neka od važnijih pokrića putnog zdravstvenog osiguranja su:

spašavanje

Putno zdravstveno osiguranje možete proširiti uz dodatna pokrića kao što su:

Uspoređujući opseg pokrića koji se pruža Europskom karticom zdravstvenog osiguranja i opsegom pokrića proizvoda putnog zdravstvenog osiguranja nesumnjivo postoji potreba ugovaranja usluge putnog zdravstvenog osiguranja kako bi i u inozemstvu bili adekvatno zdravstveno osigurani.

 

Godišnja polica pokriva neograničen broj putovanja koja traju do 28 dana ili dulje sukladno uvjetima osiguravatelja.

Moguće je ugovoriti polica za jednokratno putovanje.

Naslovna fotografija preuzeta sa Internet stranice europa.eu 12. veljače 2020.