Registriraj se

Već si korisnik? Prijavi se!

Ukratko o nama

Allianz je u Hrvatskoj prisutan od 1999. godine, kada njemački Allianz zajedno sa Zagrebačkom bankom preuzima tadašnje Adriatic osiguranje. U godinama koje slijede, Allianz u Hrvatskoj bilježi stalan rast poslovanja. Dobre poslovne rezultate Allianz je ostvario i u 2012. godini. Tako je krajem 2012. godine tržišni udio Allianza iznosio 12,05%  uz vodeću poziciju na tržištu u segmentu životnih osiguranja te ukupni bruto premijski prihod od 1.089 milijuna kuna.

Snažan rast premijskog prihoda pratio je i rast prodajne mreže zastupnika te novih prodajnih mjesta. Allianz u Hrvatskoj posluje putem 7 Podružnica, odnosno preko 200 prodajnih mjesta širom Hrvatske. Proizvodi bankoosiguranja na raspolaganju su klijentima i u svim poslovnicama Zagrebačke banke.

Osim u segmentu osiguranja, Allianz se, zajedno sa strateškim partnerom Zagrebačkom bankom, 2001. godine aktivno uključuje u mirovinsku reformu. Iste godine osnovan je AZ obvezni mirovinski fond, a godinu dana kasnije s radom počinju i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi, koji su, svaki u svom segmentu uvjerljivo vodeći mirovinski fondovi na hrvatskom tržištu s oko 40% tržišnog udjela.

Kao nastavak uspješnog poslovanja u Hrvatskoj u svibnju 2009. s radom su počela i prva dva Allianzova investicijska fonda: Cash i Portfolio  čime se, uz osiguranje i mirovinske fondove, širi poslovanje kompanije i na upravljanje imovinom.  Uz odlične rezultate novčanog fonda Allianz Cash,  Allianz Portfolio je u 2011. godini dobio nagradu Zlatni udjel kao najbolji mješoviti fond u Hrvatskoj za 2010., a proglašen je i najboljim mješovitim fondom u Republici Hrvatskoj za 2011. godinu. U siječnju 2012. godine započeo je s radom i treći investicijski fond Allianza – otvoreni dionički investicijski fond s javnom ponudom Allianz Equity. (više na www.azinvest.hr ).

Potvrda uspješnog poslovanja je Zlatna kuna, najuglednija gospodarska nagrada u Hrvatskoj koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu. Allianz je ovu nagradu osvojio peti puta u proteklih sedam godina (2005., 2006., 2008., 2010. i 2012.). Za najboljeg osiguravatelja u Hrvatskoj, po inovativnosti, cijeni i rješavanju šteta, Allianz je 2008. godine primio i nagradu Euromoney.

arena